האם יונים נודדות?

תופעה שכיחה זו של מעוף היונים בקבוצות, בה אנו יכולים להתקל במקומות רבים בארץ, מודיעין היא אחד המקומות הבולטים לתופעה זו, בעצם אינה מוגדת כנדידה.

היונה אינה ציפור נודדת.
בעבר, היה קיים זן יונים הנקרא "יונה נודדת", ממשפחת היונים, אשר היה נפוץ בעיקר באמריקה הצפונית. ניתן היה לצפות בלהקות עצומות של יונים נודדות ונצפו מקרים של מאות קיני יונים על עץ יחיד.
זן זה של יונים, נכחד לפני כ-100 שנה ע"י בני האדם אשר ניצלו את הריכוז של הלהקות וקטלו לחלוטין את זן זה.
אחד המקרים הידועים לנו הוא תחרות ציד אשר נערכה בשנת 1896 בה הושמדו מעל רבע מיליון יונים ביממה אחת. היונה האחרונה מזן זה נצפתה בשנת 1914.

אם כן, בכל זאת, מה זאת התופעה של קבוצות היונים אותן אנו רואים?
היונים כיום, אשר מקננות בקבוצות, בד"כ במקום קבוע, מדי בוקר עפות למקומות מוכרים, שם הם יודעות שיוכלו למצוא מקורות מים ומזון. אך יחד עם זה במקומות אלה אין מקומות מסתור, כמו למשל שדות מעובדים, מפעלי מזון, מרכזי ערים וכד'.
פעולה זה של היונים אינה נקראת נדידה אלה תנועה קבוע או שגרתית, מאחר והם חוזרות מדי יום, לפעמים לאחר שעות ספורות בלבד למקום בו הן מקננות באופן קבוע.
תופעה זו מגדילה את קינון היונים בתוך הישובים המאוכלסים, מה שמגדיל את הסיכון במחלות היונים השונות ולכן, בכדי שביתכם או מקום העבודה שלכם לא יהפוך למקום הקינון של יונים אלה, כדאי לקרוא לחברה מקצועית לביצוע הרחקת יונים, אשר תרחיק גם מהאזור שלכם את מטרד היונים על כל השלכותיו.

כתיבת תגובה

עוד בנושא מחלות ונזקי היונים